Skenbar fördel



Tvillingarna Sture (Sum och Culs farfar) och Sören ja. Här på en ännu mer ovanlig bild, för att vara från 30-talet - en busbild! De var riktigt livliga och busiga krabater. Det berättade deras mor för oss men även andra kunde intyga det. De kom på, i kortbyxeåldern, att de kunde skylla på varandra, eftersom de var  identiskt lika. Så om de hade gjort nått bus och mor Augusta frågade upp om vem som var den skyldige så sa de i kör: "Det var han!" och pekade på varandra. Mamman löste det på 30-talsvis - gav båda två stryk. Så gick det med den strategin...


När de blev lite äldre, på 40-talet, så gick de runt på "schtaan" och sålde lösnummer av lokaltidningen. "Köp Norra Västerbotten, läs om freden!" minns Sture att de  ropade 1945. Kan tänka mej att mer än en bil/cykelburen skelleftebo hajade till när de såg tidningspojken på 2 skilda ställen nästan samtidigt.


PS På baksidan av det här fotot så fanns en hälsning från moster Frida till Sture (på 23-årsdagen) med frågan om han kände igen sig (vitsig moster!). Och vänstra kvinnan på förra bilden var ganska lik Augusta, som sitter bredvid. Därför drog jag den vågade gissningen, i förra blogginlägget, att det är moster Frida, med Kameran, som var med på familjebilden. 

Ja, jag erkänner att jag blivit lite inspirerad av långfilmen "Maria Larssons eviga ögonblick"! Se den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0