Läsk-ig flythjälp



När min lillebror var liten så skulle han förstås helst ha flytväst på sej när han var på båten och bryggorna. Det var ju inte alltid så kul förstås. Men så hittade pappa en nyhet på båtmässan. Det var en liten gul plastsak som skulle sättas på magen på barnet och som satt  på ett slags skärp. Lillebror blev lycklig ägare till den. Nu behövde han inte längre springa runt med en flytväst när far och mor fanns i närheten. Men en gång blev det oväntat spännande för den lilla 6-åringen (?)! Han satt i sittbrunnen i båten och fikade saft och kakor. Plötsligt spillde han lite saft på den gula flaskan. Den sprack genast i 2 delar och ett väsande ljud hördes samtidigt som en stor orange boll fylldes med luft. Allt detta på hans lilla mage. Det var läskpappret inne i "flythjälpen" som aktiverats av den blöta saften. Och det i sin tur satte igång luftpatronen som blåste upp flytballongen.


Pappa lyckades faktiskt "refurbisha" flytsaken med ny luftpatron, läskpapper och sinnrikt ihopvikande av ballongen. Han hade ju en viss vana eftersom han och kåmpiiisen Egon brukade göra liknande manövrar med sina livflottar...något mer komplicerat kan jag tro.


Fotot visar Sum, med flytetyget, en del år senare. Förlåt son...men man hade såna där färgkombinationer på barnkläderna i början av 90-talet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0