Klassiskt mode?



En kompis, som har en virkad Odd Molly kavaj, inte så olik plaggen på bilderna, tyckte att jag skulle blogga om de här virkade kapporna. Så nu gör jag det. Min ”handarbetstokiga” farmor virkade dom åt mej och min syster. Fotot är taget 1967 i en park i Umeå. Modet var kort-kort minsann. På den nedre bilden är det 2-åriga Cul som har en av kapporna på sej. Det syns tydligt att farmor har skarvat kappan på längden så att den kunde användas längre. Praktiskt.   


Kommentarer
Postat av: Aggelina

Vilka underbara, handgjorda kappor! För att inte tala om de små dockorna som bär dem! Alla tre!(Fast de är inte handgjorda förstår jag).Det påminner mig om den vinröda, stickade kappa som min kära mor stickade till mig. Den var enkelknäppt och överdelen var stickad med ett speciellt mönster. Kommer inte ihåg vad det heter (är inte ngn stick-tant direkt). Hon gjorde en kopia av den till Sanna när hon var 2 år. Den använde även Ro:s Ella. Tror du några mödrar virkar eller stickar kappor till barná idag? Hälsn.A.

2009-12-13 @ 01:04:33
Postat av: mumln

jo mycket fina!-tack! Undra om min mamma tyckte att mössorna blev "lite för mycket" eftersom vi inte hade dom på (som Cul). Eller om det bara va det där viktiga med att alltid ha "hjälm-mössor mot vinden" på oss, inte bara "till sjöss)

Jag minns den bedårande lilla vinröda kappan på Ella! Nästan lika söt som "bärerskan"!

2009-12-21 @ 19:03:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0