Sum the spiderman (I hope!)



Ha! Idag när jag städade mitt skrivbord så hittade jag en hel del gamla "skräpfoton". De hade inte platsat i nått album men tog ändå emot att slänga... Å där hittade jag det här suddiga fotot på Sum när han "klättrar i berg". Han ser ut att vara i 10-årsåldern. Garanterat här uppe på Södra berget. Så han hade det nog i sej redan då...att klättra. Notera lilla tygpåsen vid bältet. Hade det varit nu så hade det varit krita/talk där. Men det låg säkert spelkulor eller nått i den...då.

Det är ju Sums hobby/motion nu sen några år - att bouldra. Dvs klättra på klippblock och stenblock utan annan hjälp än sina muskler, teknik och vilja. Ej att förväxlas med bergsklättring. Han gör det just nu på Phi Phi öarna i Thailand. Mamman hoppas bara att det stämmer det han dyrt lovat - att de aldrig klättrar högt...bara svårt.


Från Wikipedia:

Bouldering

Bouldering är en gren av klättringssporten. Boulder kommer från engelska språket och betyder klippblock. Bouldering sker således oftast på klippblock och med en crashpad på marken som skydd vid fall. Klättringen består ofta av relativt få rörelser (moves) och den kan vara mer teknisk och atletisk än annan klättring. Då klippblocken oftast inte är mer än några meter höga (enligt Svenska klätterförbundet max 6 meter), bygger bouldering mer på styrka och teknik än uthållighet - något som delvis skiljer den från övrig klättring. Till skillnad från annan klättring kräver bouldering dessutom betydligt mindre utrustning; ett par klätterskor, en kritpåse med krita (magnesiumkarbonat), en crashpad, samt en borste att rengöra greppen med och du är redo att ge dig av.

Boulder har fått sitt namn från engelskans ord för stenblock. Klättraren väljer en väg upp över blocket, och denna väg kallas inom boulder för ett problem. Problemet/väggen är ca 3-4 meter hög kan innebära allt från en till flera förflyttningar beroende på hur många grepp och fotplaceringar som utnyttjas..


 


bra bild! - farligare än så här vill inte mammorna att det ska vara! ;-)

Kommentarer
Postat av: Sum

Tihi, rolig bild. :)



2009-04-06 @ 07:59:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0