Min dräng hade åxå en dräng...

Sum har sedan han var liten haft en tydlig arbetsledar-gen i sig. Blev påmind om den igen i början av veckan: Sum frågade om det var OK att han och några kompisar LANade delar av några dygn i vårt vardagsrum. Vi satte som motkrav att han blev huvudansvarig för köket de dagarna och det löste han med att strängt tala om för de 4 grabbarna att de hade ansvar för att hålla undan allt (efter sig) i köket. Typisk Sum-lösning.


Ett tydligt minne är åxå när han i 14-årsåldern jobbade med direktreklam. Det jobbigaste med det var nog inte att dela ut reklamen i postlådorna utan att "blada" reklamen dvs bunta ihop den så att alla hushåll fick ett av varje av trycksakerna. De gångerna det var extra mycket reklam att bunta så löste Sum det på följande sätt: Han köpte in chips och läsk, la ut all reklam runt om på pingisbordet och bjöd sen in polarna på en annan sorts rundpingis - klarrt å betarrt.


Kanske var det därför han stod ut ovanligt länge med det jobbet...ca 1,5 år.

När Cul några år senare berättade för honom att hon funderade på att ta samma extrajobb så utbrast han spontant: "Neeej Cul, sälj inte din själ till djvln! Vad behöver du köpa, som du inte får av mamma och pappa, som är värt det där slitet?!" (jaja han tog i - men ni fattar).

Hon tog jobbet ändå...pengar är ett nödvändigt ont.


LAN i garaget, på pingisbordet, för ganska många år sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0