Min bror, som gillar fart...

Min käre lillebror påminde mej, i veckan, om en berättarvärd historia x2 från när han var yngre. Han hade skaffat en moppe som gick lite för fort, om man säger så, och blev stoppad av farbror polisen som sa att ordningsmakten skulle höra av sig senare angående följderna.

Bror sålde då moppen och köpte en EPA-traktor som han la ner massor av jobb på så den blev superfrän och i toppskick. Han skaffade traktorkörkort. Preciiiiiiis när traktorn var klar så hörde ordningsmakten av sig (se ovan) men bror drog en lättnadens suck - det var bara en bot på 200 kronor. 2 dagar senare kom dessvärre ytterligare ett brev som meddelade att de upptäckt att han nu tagit traktorkort så det drogs in i 3 månader med omedelbar verkan. Bror tappade helt sugen och annonserade ut snygg-EPAn. Köparen kom och hämtade den dan innan bror fick tillbaka "lappen".


Men otur i kombination med att han älskar fart (ärftligt?) gjorde att en liknande incident inträffade en del år senare. Bror hade nu tagit mc-kort och köpt motorcykel (ana bild nedan). Alldeles för tidigt den sommaren så hamnade han i en seriekrock på E4 i centrala Umeå. Han hade otroligt tur! "Skrevraketen blev bara strössel men han repade inte ens hjälmen". Istället så gjorde han en snygg, hög kullerbytta över bilen framför och landade på rygg på motorhuven. Men han hade ryggskydd och ryggsäck så de tog emot fallet bra. Givetvis blev det ändå nackkrage och ambulansfärd. Lite (haha) ont hade han bara några dagar i de..ädlare delarna eftersom de stannade till ett tag mot mc-styret innan kullerbyttan påbörjades.


Bror ville så klart åka mer mc första sommaren med mc-kort så han ilade upp till Kalix där han hittat en fin mc att köpa. På väg söderut igen var han tydligen alldeles för ivrig att komma hem. Polisen stoppade honom. De tyckte att han skulle skiljas från sitt körkort på en gång. Så.. nu hade han mc men var utan körkort juli och augusti...


Sedan på hösten, när han fått tillbaka kortet, åkte han iväg, på mc, med några kompisar för att ...fiska. Väl framme, ute i naturen, så tar han av sig skinnjacka och ryggskydd och ska bara gå ner med en påse öl till forsen för kylning och DÅ halkar han på en sten, ramlar, slår av ett utskott i ryggen, svimmar och får åka ambulans för andra gången den sommaren!

Slutsats: Farligare med picknick i det gröna än att skrota mc i krock på E4an? Skoja bara, mamma!   

image34
    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0