Ishockey är blodigt allvar...för en del

Att många elitidrottsmän är väldigt vidskepliga och har speciella ritualer innan match och tävling är ju ingen nyhet. De måste knyta skorna i en viss ordning, på ett speciellt sätt osv osv. Men att en del i deras publik minst har lika mycket hyss för sig för att matchen/tävlingen ska gå bra det var en nyhet för mej i alla fall.


Idag fick jag höra följande historia om 2 av mina arbetskamrater. Vi kan kalla dom Per och Kurt. De är 40 och 60 år. De hejar vääääldigt mycket på sitt ishockeylag Timrå IK. Igår förlorade Timrå en avgörande match och är inte längre kvar i finalstriden om SM-guld. Det KAN bero på att Per och Kurt misslyckades med någon av följande ritualer som de utför varje hemmamatch.


De säger alltid innan matchen till alla att Timrå kommer att förlora. De går in på EON-arenan genom samma dörr och står på samma ställe varje match iklädd matchtröjor (så långt inge´ speciellt). I första pausen går de och köper korv. Per först och sen Kurt och sedan är det viktigt att de tar ketchup och senap i rätt ordning och att INGEN ställer sig mellan dom två i ketchup/senap-kön. Gör någon det så blir det förlust! För pengarna som Kurt får över när han köpt korv måste han köpa en chokladlott. Och det måste han göra i samma kiosk och av samma tjej varje gång. En gång hade hon tagit rast när de kom men då fick de ropa på henne. Lotten får han absolut inte vinna på. Gör han ändå det så måste han ge bort den. Men då kan det som bäst bli oavgjort i matchen. Om det blir förlängning av matchen så måste Per gå och köpa Trocadero och en Go´bit. Och då är det viktigt att han delar Trocaderon med Kurt.


 Joooooobbigt att gå på hockey när man har det så där! Jag har stött ihop med Per ibland i pauserna och då har han alltid verkat så konstigt sammanbiten. Nu förstår jag bättre varför! 

image96

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0